Zwanger & Hooggevoelig

Als hooggevoeligheidsdeskundige en vooral (al ruim 40 jaar) ervaringsdeskundige weet ik als geen ander hoe het is om hooggevoelig te zijn, ook wel hoogsensitief of HSP (High Sensitive Person) genoemd. Je hebt een intensievere en een meer gedetailleerde waarneming (horen, zien, ruiken, proeven, voelen). Een sterk vermogen sferen en stemmingen van anderen aan te voelen en ervaart een intense verwerking van alle prikkels en signalen om je heen en dat zijn er tegenwoordig nogal wat!

Hooggevoeligheid is een prachtige karaktereigenschap, waar je je voordeel mee kan doen, mits je je energie goed weet te doseren. Je hooggevoeligheid als kracht inzetten, in plaats van het als een last te ervaren, zorgt voor meer energie en mentale veerkracht. En geloof me; ook ik heb tijden gekend dat ik er meer last van had, dan dat ik het als een kracht ervaarde.

Als er teveel prikkels binnenkomen, kun je overprikkeld raken. Door veel vallen, maar vooral nog veel vaker opstaan, ben ik op een punt gekomen waarbij ik mijn hooggevoeligheid volledig als kracht kan inzetten. Ik leer jou heel graag om ook optimaal met jouw eigen hooggevoeligheid om te gaan en je in je kracht te zetten gedurende één van de meest bijzondere periodes uit je leven; je zwangerschap.

Waarom een coachingstraject specifiek voor de zwangere, hooggevoelige vrouw?

Deze vraag krijg ik regelmatig. De transformatie van vrouw naar moeder is zeer intens, ook als je niet hooggevoelig bent. Als je een kindje krijgt, wordt je intuïtie op natuurlijke wijze versterkt. Men spreekt niet voor niets over het “moederinstinct”. Als HSP’er is je intuïtie al heel sterk ontwikkeld en dit wordt dan nóg krachtiger. Hierdoor kan het nodig zijn om op zoek te gaan naar een nieuwe balans. Ook krijg je met de komst van een kindje met veel en vaak nieuwe prikkels te maken. Denk aan personen die tijdens je bevalling aanwezig zijn, de kraamzorg bij jou thuis, de zorg voor je kindje, eventueel kraamvisite en nog veel meer. Tenslotte kun je als HSP’er intenser reageren op medicatie en hormonen.

Allemaal zaken die je uit balans kunnen brengen, maar ik leer je hoe je in je kracht blijft. Natuurlijk kan overprikkeling zo nu en dan op de loer liggen, dit kan en dit mag er zijn, maar door mijn lessen heb jij dan geleerd hoe jij jezelf weer in je kracht kunt zetten.
Zoals een topsporter mij ooit zei: “een goede conditie betekent niet dat jij niet (meer) moe wordt tijdens inspanning, maar hoe snel je herstelt nadat je de inspanning hebt geleverd” en dat wil ik je graag meegeven.

Wat leer je tijdens het coachingstraject “Zwanger & Hooggevoelig?”

  • Allereerst leer ik je alles wat je wilt en moet weten over de zwangerschap, bevalling en de periode daarna, zodat je vol vertrouwen en ontspannen je bevalling tegemoet kunt gaan. Hiervoor maak ik gebruik van zwangerschapsyoga, technieken uit de hypnobirthing, mindfulness en NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren).

  • Samen stellen we een cursus samen met elementen daarin die bij jou passen en waar JIJ behoefte aan hebt. Het coachingstraject wordt geheel op maat op jou en jouw kindje samengesteld.
  • Een balans vinden in het afsluiten, maar vooral ook leren openstellen. Veel cursussen en coaching op het gebied van hooggevoeligheid leggen de nadruk op het leren afsluiten voor indrukken en/of prikkels die niet helpend voor je zijn en je uit balans kunnen brengen. Dit is heel erg handig om te weten en dit leer ik jou ook. Echter ligt mijn zwaartepunt niet op het afsluiten hiervoor, maar juist op het leren je bewust open te stellen voor indrukken en prikkels die je wél energie geven en ervoor zorgen dat jij goed in je kracht staat en blijft staan.
  • Goed voor jezelf te zorgen en bij jezelf te blijven tijdens de zwangerschap, de bevalling en vooral ook in de periode daarna.
  • Het regulieren van energieën en indrukken om je heen.
  • Je eigen, sterke intuïtie zo optimaal mogelijk leren inzetten en daarop te vertrouwen.
  • Tijdens dit specifieke coachingstraject zullen we zo nu en dan een korte wandeling maken door de natuur. Bewegen, ontladen, opladen en leren tegelijkertijd!
  • En nog veel meer leer ik je graag!

Mocht je meer informatie willen, kan dat natuurlijk altijd! Dit kan via het contactformulier of middels een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek. Jij voelt immers als geen ander aan of deze unieke, geheel op maat gemaakte, sensitieve, holistische (body, mind en soul) en toch ook echt “down to earth” zwangerschapscursus bij je past. Ik ontmoet je graag!

Kan ik ook als “niet-hooggevoelige” vrouw dit coachingstraject volgen?

Jazeker! Ook als je niet hooggevoelig bent, kan dit coachingstraject iets voor jou zijn.

Ik spreek dan over “Zwanger & (hoog)gevoelig”. Omdat elke les, elk coachingstraject een product op maat is, kan ik voor jou precies zo’n traject samenstellen dat naadloos op jouw behoeften aansluit. Dit zou heel goed een combinatie van de twee coachingstrajecten kunnen zijn. Neem gerust contact met me op om te kijken wat bij jou past en wat ik voor jou zou kunnen betekenen.

Aanvullende modules. Tip!

Desgewenst kun je het coachingstraject nog aanvullen met de volgende modules:

Tip! Aanvullende module

Samen Bevallen

Wil je ook samen met je bevallingspartner goed voorbereid zijn? Boek dan de optionele module “Samen Bevallen”. Deze les is echt bedoeld om ook je partner goed mee te nemen in wat er precies gaat gebeuren en hoe hij/zij jou hierbij het best kan ondersteunen.

Tip! Aanvullende module

Mooie Bewuste Mama

Tegenwoordig hoeven we niet meer het eerste beste product te kiezen, want er is keuze genoeg. Dat is superfijn, maar soms is het aanbod zo ruim en divers dat je wel wat hulp kunt gebruiken in het uitzoeken welke producten het beste bij jou en je kindje passen. Wil jij ook het beste voor jou en je kindje en zie je qua producten en keuzes soms door de bomen het bos niet meer? Dan is deze module wellicht iets voor jou!

Samen jouw wensen bespreken?

Samen jouw wensen bespreken?

Het leven is als de golven van de zee, het is de kunst om op de golven te leren surfen. Zo is het ook met weeën en prikkels, deze komen en gaan, echter de grote vraag is: hoe ga jij hier mee om?