Samen Bevallen

Wil je ook samen met je bevallingspartner goed voorbereid zijn? Boek dan de optionele module “Samen Zwanger”. Deze les is echt bedoeld om ook je partner goed mee te nemen in wat er precies gaat gebeuren en hoe hij/zij jou hierbij het best kan ondersteunen. Mijn streven is jullie als team dit bijzondere avontuur aan te laten gaan. De inhoud van de module is zo opgebouwd dat jullie optimaal zijn voorbereid op wat komen gaat.

Uiteraard wordt ook deze module geheel op maat gemaakt. Samen brengen wij jullie wensen en behoeften in kaart, zodat naast de vaste moduleonderwerpen, ook juist díe zaken aan bod komen die jullie van belang vinden en waar jullie graag meer over willen weten. Hierdoor zijn jullie in staat om tijdens de bevalling en de periode daarna zelf de regie te nemen.

Tijdens de module “Samen Bevallen” wordt een aantal onderwerpen behandeld, zoals:

  • Verloop zwangerschap tot nu toe

  • De bevalling van A tot Z
  • Verschillende soorten weeën
  • Hormonen tijdens de bevalling
  • Ontsluiting en persfase
  • Ademhalingstechnieken (relax: je hoeft niet samen te oefenen ;-)

  • Tips en tricks voor jullie als team
  • Geboorteplan/geboortewens

  • Wat als het anders loopt?
  • Kraamtijd

Heb jij in plaats van een partner juist een topper van een moeder, vriendin of goede vriend die jou tijdens de bevalling bij gaat staan, is hij/zij natuurlijk ook van harte welkom voor deze les. Ik zal ervoor zorgen dat jullie volledig op de hoogte zijn en met vertrouwen de bevalling tegemoet gaan.

Informatie

Samen Bevallen

Duur:

120 minuten

Plaats:

Praktijkruimte Akersloot, of bij je thuis
(+ 10,- binnen een straal van 15km)

Data:

In overleg, net als de les zelf is tijd en locatie ook maatwerk

Kosten:

85,-

Informatie

Samen Bevallen

Duur:

120 minuten

Plaats:

Praktijkruimte Akersloot, of bij je thuis
(+ 10,- binnen een straal van 15km)

Data:

In overleg, net als de les zelf is tijd en locatie ook maatwerk

Kosten:

119,-

Samen jouw wensen bespreken?

Samen jouw wensen bespreken?

Stefan Lapré

“je weet als man zijnde precies waar je aan toe bent, als de bevalling zich eenmaal aandient”

Een zoon of dochter krijgen is ook voor een toekomstige vader erg spannend. Als aanstaande vader kan je soms het idee krijgen dat je aan de zijlijn staat, omdat je niet in staat bent om fysiek te voelen wat je partner voelt op dat moment. Soms is ze misselijk, heeft ze een pijntje, slecht gehumeurd, of voelt ze het kindje bewegen in de buik. Het enige wat je kan doen, is proberen te begrijpen wat zij meemaakt. Er komt een moment in de zwangerschap dat je partner begint over een zwangerschapscursus en nog belangrijker de partnerles. Als nuchtere jongeman zit je daar in eerste instantie niet op te wachten, maar toch ga je hier een keer heen, omdat je dit over hebt voor je vrouw. Nadat mijn vriendin steeds met zoveel positieve verhalen en nieuwe energie terugkwam van de lessen die zij van Kim kreeg, had zij echt het gevoel dat ze de bevalling goed aankon.

Lees meer reviews