Fanny Timmerman

“Ik gun iedereen een Kim tijdens haar zwangerschap!”

Een drukke baan, een druk leven en daarnaast zwanger zijn. Tijd voor jezelf en je groeiende kindje in buik nemen en je dan ook nog op een zo goed mogelijke manier voorbereiden op alles wat er komen gaat… Voor mij was dit best een uitdaging; hoe ging ik dit doen? Vanaf mijn eerste ontmoeting met Kim wist ik één ding zeker; er is maar één persoon bij wie ik mijn zwangerschapscoaching wil volgen! Alles klopt; van de fijne ruimte met positieve vibes waar de cursus plaats vindt, tot Kim haar fantastische persoonlijkheid en het gevoel en vertrouwen dat zij uitstraalt. Een professional bij wie je je meteen op je gemakt voelt en weet dat het goed zit.

Een perfecte balans tussen ontspanning, een fijne (yoga) inspanning en een stukje theorie. Ik kwam altijd zo voldaan terug van deze anderhalf uur bij Kim. Wie had gedacht dat ik zoveel kon leren over het zwanger zijn, de bevalling, ademhalingstechnieken én ontspannen, en dat binnen anderhalf uur?!

De geweldige energie die Kim uitstraalt die voel je, die neem je mee, je krijgt steeds meer zin in je bevalling! Kim neemt je bij de hand en bereid jou voor op een bevalling die voor jou goed voelt, hóe de bevalling dan ook mag verlopen. Want wij vrouwen willen de bevalling alvorens het liefst al helemaal “geregisseerd” hebben, maar dat leert Kim je los te laten mét vertrouwen in jouw lichaam.

Kim kijkt naar jou, luistert naar jou, ziet jou, en voelt jou. Omdat ze tijdens haar coaching gebruik maakt van verschillende onderdelen en technieken, wordt een les op maat gemaakt speciaal voor jou. Iedere vrouw heeft zo haar eigen wensen en behoeftes, en Kim weet hier zeer professioneel op in te spelen.

Mocht ik ooit weer zwanger zijn dan zal ik Kim meteen benaderen om weer een coaching bij haar te volgen. Sterker nog; wie weet is Kim wel één van de eerste personen aan wie ik vertel dat ik weer zwanger ben!

Ylona van der Stel

“Mijn reis op weg naar het moederschap, want aan het eind van de reis is er niet alleen een kind geboren, maar is er ook een moeder geboren. ”

Ik heb van Kim geleerd dat een positieve mindset invloed heeft op het geboorteproces. Jij bent het middelpunt van het nieuwe leven in je en van de manier waarop je je zwangerschap en geboorte inricht. Wat een verantwoordelijkheid, wat een uitdaging en wat een kans.

In 2016 en 2018 fietste ik over de steilste bergen van Italië in strijd tegen kinderkanker. Zes dagen lang, 1000km en 16.000 hoogtemeters. Elke trap die ik deed, danste ik op mijn pendalen. Ik was een met mijn lichaam, mijn adem, de natuur, de schitterende omgeving en het asfalt. Nu in 2021 beklom ik de steilste berg in mezelf tijdens de bevalling van ons eerste kindje. Ik was weer een met mijn lichaam. Mijn lichaam wist wat het te doen had. Mijn lichaam, mijn adem en mijn tempo.

Kim heeft mij geleerd hoe ik tijdens mijn bevalling kon ontspannen, ze leerde mij de juiste ademhalingstechnieken en ze nam mij mee in alle fases rondom een bevalling. Kim maakte mij bewust hoe belangrijk al deze factoren zijn voor een bevalling. Ik heb van Kim geleerd op dit proces te vertrouwen, ik heb van haar geleerd om op de juiste manier mijn adem in te zetten tijdens mijn bevalling. Iedere ademhaling was ik Kim dankbaar. Iedere ademhaling was zij even bij mij. Iedere ademhaling wist ik hoe ik kon dansen op de weeën. Zo werd het mijn feestje, met mijn regels.

Ondertussen weet ik dat de basis voor een bevalling vanuit kracht en vertrouwen in een goede sfeer zorgt voor de ontspanning. Dat de bevalhormonen zullen stromen en dat je op die manier het geboorteproces alle ruimte geeft zich te ontvouwen. Ook als je bevalling op het laatste moment anders loopt, dan dat je tijdens het maken van je geboortewensen (geboorteplan), had gewenst. Mijn wens was om thuis te bevallen en tot 8cm ontsluiting was ik thuis. Totdat ons kindje op het laatste moment een draai maakte in mijn buik. Ik kreeg extreme rugweeën, de ontsluiting vorderde niet en het advies was om naar het ziekenhuis te gaan. Het was even omschakelen in mijn hoofd en daarna vond ik weer het vertrouwen. Je kunt tijdens een bevalling niet volledig kiezen wat er op je pad komt, maar je kunt gelukkig wel kiezen hoe je ermee omgaat.

Ik vond Kim haar luisterend oor gedurende het hele proces erg waardevol. Ik ervaarde het als heel prettig om over mijn zwangerschap te praten. Kim kan zo mooi luisteren en kan heel mooi rapport geven.

Ik ben Kim dankbaar voor haar inspiratie en dat zij mij kennis liet maken met de meest mooie zwangerschapsboeken. Voor mij een manier om thuis alles nog eens op mijn gemak te lezen en alles rondom het zwanger zijn nog meer eigen te maken.

Ik heb de partnerles ook gevolgd bij Kim en zal iedereen aanraden deze les ook te volgen. Ik vond het heel fijn dat mijn vriend Kim ook kon ontmoeten. Nu wist hij wie voor mij zo belangrijk is geweest in onze reis van de zwangerschap. En daarbij kon Kim heel mooi zijn rol tijdens de bevalling vertellen, iets wat ik als heel waardevol heb ervaren. Wij hebben het echt samen gedaan.

In Italië danste ik op de pendalen dankzij de juiste voorbereidingen en in 2021 danste ik grotendeels op mijn weeën, dankzij Kim en de juiste voorbereiding. Een goede voorbereiding geeft inzicht in de dingen waar je invloed op hebt, helpt je je over te kunnen geven aan dingen waar je géén invloed op hebt en geeft je hopelijk een positieve bevalervaring. Ik gun iedereen dit en zal je zeker aanraden om een bij Kim het coachingstraject en de module “Samen Bevallen” te volgen.

Stefan Lapré

“je weet als man zijnde precies waar je aan toe bent, als de bevalling zich eenmaal aandient”

Een zoon of dochter krijgen is ook voor een toekomstige vader erg spannend. Als aanstaande vader kan je soms het idee krijgen dat je aan de zijlijn staat, omdat je niet in staat bent om fysiek te voelen wat je partner voelt op dat moment.

Soms is ze misselijk, heeft ze een pijntje, slecht gehumeurd, of voelt ze het kindje bewegen in de buik. Het enige wat je kan doen, is proberen te begrijpen wat zij meemaakt.

Er komt een moment in de zwangerschap dat je partner begint over een zwangerschapscursus en nog belangrijker de partnerles. Als nuchtere jongeman zit je daar in eerste instantie niet op te wachten, maar toch ga je hier een keer heen, omdat je dit over hebt voor je vrouw. Nadat mijn vriendin steeds met zoveel positieve verhalen en nieuwe energie terugkwam van de lessen die zij van Kim kreeg, had zij echt het gevoel dat ze de bevalling goed aankon.

Helaas lag mijn vriendin vroegtijdig in het ziekenhuis en heeft Kim de partnerles, ofwel de module “Samen Bevallen” speciaal voor ons in het ziekenhuis gedaan. Ik kan niet anders zeggen, dan dat dit voor mij persoonlijk enorm behulpzaam is geweest.

Wij hebben hier samen enorm veel van opgestoken en je weet als man zijnde precies waar je aan toe bent, als de bevalling zich eenmaal aandient.

Kim is voor mij een echte professional, die haar vak goed verstaat. Naast dat zij een prachtige persoonlijkheid heeft, is de rust die zij uitstraalt en de manier waarop zij bepaalde onderwerpen verwoord erg prettig.

Ik ben ervan overtuigd dat wanneer mijn vriendin deze cursus niet bij Kim had gevolgd, dat mijn vriendin heel anders de bevalling in zou zijn gegaan.

Het aanleren van bepaalde ademhalingstechnieken voor tijdens de weeën en het vinden van rust tussen de weeën door, heeft naar mijn mening er toe geleid dat mijn vriendin geen pijnstilling nodig heeft gehad tijdens de bevalling.

Laura

“Bevallen van een prachtige tweeling.”

Ik heb super veel gehad aan jouw lessen. Ik wist precies wat ik moest doen op welk moment en ook op weg naar de OK raakte ik niet in paniek en ben ik blijven focussen op m’n ademhaling. Heeeeel erg bedankt voor alle info & de goede voorbereiding!

Maaike Grootenboer-Boekelaar

“Een hectisch bestaan, maar bij Kim kon ik altijd goed ontspannen”

Wat ben ik blij dat ik tijdens mijn zwangerschap bij Kim terecht ben gekomen. Kim is een zeer sprankelende persoonlijkheid en met veel positieve energie heeft ze de cursus aan mij gegeven in een fijne, relaxte ruimte in Akersloot. Zelf heb ik een druk gezin, sport ik erg graag, heb ik mijn eigen bedrijf en was ik dus zwanger. Een hectisch bestaan, maar bij Kim kon ik altijd goed ontspannen. Zij wist heel goed de balans te houden tussen in- en ontspanning. Juist die combinatie vond ik enorm prettig.

Een les bestond o.a. uit (ademhalings-) oefeningen en was een goede (mentale) voorbereiding op de bevalling. Ook gaf Kim zeer nuttige informatie en leerde ze je hoe je de bevalling het beste in kan gaan. Haar doel was dan ook om een zo mooi mogelijke bevalling te hebben, ook als het anders loopt dan verwacht. Dat is bij mij zeker gelukt! Het heeft mij echt veel gebracht en leerde mij te ontspannen op momenten waar ik het goed kon gebruiken.

Bedankt lieve Kim voor deze mooie ervaring!

Rosemarijn Kuipers

“Ik had bij verschillende yoga- en zwangerschapscursussen een proefles gevolgd, maar geen van allen sloot aan bij de ontspanning die ik zocht”

Ik mag mij gelukkig prijzen met mijn kennismaking met Kim. Vol in mijn eerste zwangerschap en zoekende naar een vorm van ontspanning die goed aansloot bij wat ik, -ik-, wilde. Drukke baan, leuk leven en een nuchtere houding. Ik had bij verschillende yoga en zwangerschapscursussen een proefles gevolgd, maar geen van allen sloot aan bij de ontspanning die ik zocht.

Ik wilde zo graag heel bewust zwanger zijn en momenten kunnen pakken om dat goed te borgen in de dag. Ik beschik vanuit mijn achtergrond over de theorieën en tegelijkertijd is de ervaring van een (eerste) zwangerschap zo bijzonder, dat geen boek raakt wat je meemaakt. Kim begreep mij en vertrok heel mooi met haar inzicht en kennis met mij naar het stukje innerlijke balans dat ik zo graag wilde bereiken. Ik had bij haar gebleven als ze toen al haar droom had gerealiseerd zoals ze nu heeft. Mijn zoon is inmiddels 10 maanden. Wie weet komt er in de toekomst een broertje of zusje. Dan weet ik Kim razendsnel te vinden.

Kimberly Meijers

“De verloskundige hoefde me niet te coachen tijdens de persweeën. Onbewust deed Kim dat”

Wij hadden op de planning staan om in een geboortecentrum te bevallen. Het liefst in een bevalbad. Maar toen de weeën eenmaal kwamen en ik in de actieve fase terecht kwam, was daar geen tijd meer voor en bleven we dus gewoon thuis. Door de goede voorbereiding voelde ik me zeker; mijn lichaam kan dit. En hoe anders het ook liep, ik was door Kim goed voorbereid. Juist ook op dat het allemaal anders kon gaan dan je van te voren had bedacht.

Ik had van te voren geoefend met m'n ademhaling en het ontspannen, maar tijdens de bevalling ging alles ineens zo snel, dat ik nergens meer bewust over na kon denken en m'n lichaam het volledig overnam. Pas achteraf hoorde ik van de verloskundige (Maria Meijssen o.a. bekend van de podcast mama’en) en m'n man dat ik mijn ademhaling zo goed onder controle had en goed m'n rust pakte tussen de weeën door. De verloskundige hoefde me daar dus niet mee te coachen tijdens de persweeën. Onbewust deed Kim dat.

Ik ben super blij dat ik de cursus bij Kim gedaan heb! Kim neemt echt de tijd voor je, past de lessen aan op je eigen behoefte en bepaalde oefeningen komen steeds terug, zodat je het je echt eigen maakt. Je krijgt super veel informatie, zodat je weet wat er komt en daarnaast was het ook gewoon mega gezellig. Ik raad iedereen dan ook aan bij Kim dit coachingstraject te volgen.

Fanny Timmerman

"Ook tijdens mijn tweede reis naar het moederschap ben ik zo blij dat ik weer voor Coaching by Kim heb gekozen"

Voor een tweede keer zwanger mogen zijn; wat een feest, wat een rijkdom en wat een geluk dat het ons weer gegund is! Ik mocht, mede dankzij Kim, terugkijken op een geweldige eerste bevalling en een heel fijne zwangerschap, waarin zij mij op alle mogelijke aspecten coaching heeft gegeven.

Ondanks het feit dat er geen lange periode zit tussen de geboorte van mijn kindjes, was er voor mij geen twijfel over mogelijk; ook gedurende deze tweede zwangerschap moest en zou ik mij weer laten coachen door Kim.

Bij een tweede kindje weet je wat je te wachten staat; en toch is iedere zwangerschap weer anders. Mijn eerste zwangerschap vond plaats in een andere fase van mijn leven; ik had niet al een kindje rondlopen die ook nog in de luiers zat en volledig van mij afhankelijk was. Daarnaast was het wel een tweede keer van alles, maar merkte ik toch dat ik er veel behoefte aan had om bepaalde theorie nog eens "op te frissen" en ook de verschillende ademhalingstechnieken weer eens wilde oefenen. Daarom greep ik de kans met beide handen aan om ook tijdens deze prachtige reis van negen maanden mijzelf weer een Kim te gunnen! Samen bespraken we de punten waaraan ik behoefte had en waarvan Kim vanuit haar professioneel oogpunt mij adviseerde nog eens te herhalen.

Het waren vier lessen die Kim geheel voor mij op maat had gemaakt.

Wat vond ik het fijn om alle theorie en ademhalingstechnieken samen door te nemen. Daarnaast was dit anderhalf uur ook weer zo een heerlijke ontspanning en moment voor mijzelf, juist nu ik al drukker was met ons eerste kindje.

Ook tijdens deze tweede reis naar het moederschap ben ik zo dankbaar, blij en voel ik mij bevoorrecht dat ik weer voor Coaching by Kim heb gekozen. Want met Kim maak je deze reis samen! Net als mijn eerste bevalling is ook mijn tweede bevalling heel goed en fijn verlopen en heb ik echt in iedere verschillende fase van de bevalling iets aan alles wat ik bij Kim heb geleerd, gehad.

Mijn buik vol liefde, dat zich in alle rust en tijd, samen met Kim op de toekomst voorbereid.

Fanny Timmerman,

Mama van Zeth (2 jaar) & Lune (6 maanden)

 
Maud & Boudewijn

"We hebben beiden heel goede tips gekregen en zien mede hierdoor de bevalling met vertrouwen tegemoet!"

Zwanger van ons eerste kindje. Zelf heb ik redelijk wat kennis over zwangerschap en bevallen vanwege een eerdere baan op verloskunde, maar dat is inmiddels ook al wel weer wat jaren terug. Toen had ik nog nooit gehoord van NLP en hoorde je ook nog nauwelijks over hypnobirthing en mindfulness, ook yoga was voor mij nog vaag.

Nu ik zelf zwanger ben kijk ik er toch heel anders naar. Inmiddels hebben al deze begrippen mijn interesse gekregen en het sprak mij daarom enorm aan dat Kim deze onderwerpen allemaal meeneemt in haar coaching. Ik wilde wel graag iets doen ter voorbereiding op de bevalling, naast de zwangerschapsyoga, maar ook niet al te uitgebreid vanwege de reeds aanwezige kennis en ook wel mijn nuchtere persoonlijkheid. Mijn man daarentegen wist nog weinig van bevallen af en hem wilde ik wel graag betrekken en de nodige informatie door een professional aan laten reiken. Leuk om je samen zo voor te bereiden, maar niet al te uitgebreid of zweverig was onze wens.

Kim heeft voor ons de lessen volledig op maat gemaakt. Helemaal afgestemd op mijn wensen en voorkennis en wat voor mijn man zinvol zou zijn. We hebben beiden heel goede tips gekregen en zien mede hierdoor de bevalling met vertrouwen tegemoet! Ze bracht alles heel enthousiast en je voelt aan alles de persoonlijke betrokkenheid. Zeker een aanrader voor iedereen die een kindje verwacht en zich goed voorbereid naar de bevalling wil laten coachen!

Simone

"Elke les was een cadeautje!"

Eindelijk zwanger en zo fijn om hier echt elke les zo bewust bij stil te staan. Ik wilde hier echt de tijd voor nemen, maar merkte dat ik hier thuis toch minder de tijd voor nam dan ik eigenlijk wilde. Gelukkig had ik gekozen voor een coachingstraject bij Kim. Wat een heerlijke momenten waren dat!? Acht mooie, bewuste momenten voor mijn kindje en mij. Perfecte afwisseling tussen oefeningen, theorie en ontspanning. Het was echt het beste cadeau wat ik mezelf én ons kindje kon geven. Dank!!

Veel liefs, Simone

 

Schrijf een review

    Met hoeveel sterren zou je mij beoordelen?

    Zou je mij aanbevelen?
    Jazeker!NeeGeen mening

    Mag ik je beoordeling met foto op mijn website plaatsen?
    Ja, dat is prima!Nee, graag privé houden.