Kim

Mijn naam is Kim Cras-Bakker, moeder van 3 prachtige kinderen en getrouwd met Pieter. Samen wonen wij in een mooi dorpje in Noord-Holland, omringd met weiland, paarden en schapen. Heel fijn voor een HSP’er (High Sensitive Person) zoals ik. Tijdens mijn zwangerschappen heb ik verschillende zwangerschapscursussen gevolgd en allemaal waren ze leerzaam, leuk en fijn om te doen, maar elke keer had ik toch het gevoel dat ik wat miste.

Wat ik miste bleek onder andere het aanleren en vasthouden van een positieve, helpende mindset en een goede ademhaling die mij tezamen leerden om me volledig te ontspannen. Het echt durven vertrouwen op mijn lijf, intuïtie en de natuur, maar vooral méér verdieping en meer achtergrondinformatie. Door dit te leren, konden mijn man en ik tijdens de tweede bevalling (nog) bewuster keuzes maken die echt bij ons pasten. Dit leidde tot een prachtige bevalling waarbij we een gevoel van volledige regie hadden, terwijl we alles hadden losgelaten. Om die reden geef ik nu, naast mijn baan in de gezondheidszorg, met heel veel liefde en plezier speciaal op maat gemaakte zwangerschapscoaching.

Naast mijn opleiding tot zwangerschapscoach heb ik verschillende trainingen en opleidingen gevolgd o.a. mindfulness training, opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige, NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en energetisch werken. Dit zorgt ervoor dat ik nu zwangerschapscoaching aanbied die bestaat uit yoga, mindfulness, onderdelen hypnobirthing met een “vleugje NLP”. Ook bied ik zwangerschapscoaching aan speciaal voor hooggevoelige “mommy’s-to-be”, waarbij ik gebruik maak van mijn kennis, ervaring en intuïtie. Desgewenst kan ik je ook op energetisch vlak tips geven. Wil je hier meer over weten? Ga naar Zwanger & Hooggevoelig.

De combinatie van deze mooie technieken, mijn humor en Noord-Hollandse nuchterheid maakt mijn zwangerschapscoaching zo volledig en uniek, maar bovenal toegankelijk voor iedereen.

Ik heb zelf ervaren hoe groot het verschil is tussen bevallen vanuit angst en bevallen vanuit vertrouwen. Mijn eerste bevalling en de periode daarna heb ik als zeer intens ervaren en waren niet altijd even makkelijk, maar de geboorte van onze jongste zoon is door de combinatie van deze technieken en een positieve mindset in een oase van rust ter wereld gekomen. Ook de periode na zijn geboorte was hierdoor een stuk relaxter. Wij kijken hier dan ook met een ontzettend goed en dankbaar gevoel op terug en dat alles gun ik jou ook!

Ik voel mij rijk en ben dankbaar voor alles wat ik heb en daarom vind ik het belangrijk om ook iets “terug te geven”. Coaching by Kim steunt “Het vergeten kind”, een stichting die zich structureel inzet om het leven van kwetsbare kinderen te verbeteren. Voor elke cursist draag ik een deel van het lesgeld af aan dit goede doel. En zo draag jij – door jouw coaching bij mij – niet alleen bij aan de beste start voor jezelf en jouw kindje, maar lever je ook een bijdrage aan iets positiefs voor een ander kind.

Samen maken we de wereld een stukje mooier.