Hypnobirthing

Tijdens mijn lessen komen onderdelen van hypnobirthing aan bod.

Wat is hypnobirthing?

Bij hypnobirthing ligt de focus op (diepe)ontspanning, vertrouwen in je lichaam en positief uitkijken naar de bevalling. Je leert een aantal basistechnieken op het gebied van ademhaling, visualisatie en ontspanning.

Hypno staat voor hypnose. Dit heeft niets te maken met therapie of de showhypnose die je misschien van tv kent. Hypnose (ook wel: zelfhypnose) betekent (diepe)ontspanning. Als je helemaal opgaat in een mooi boek en de wereld om je heen even vergeet, ben je ook in hypnose. Relaxt en gefocust. Tijdens een bevalling is dat de ideale toestand: je lijf werkt optimaal en je brein is kalm, waardoor angstige gedachten niet de overhand krijgen. Deze ontspanning train je onder meer met oefeningen die lijken op geleide meditatie en mindfulness. Door oefening kun je die ontspanning steeds makkelijker opzoeken en verdiepen.

Ook visualisatie kan wat vraagtekens oproepen, maar het is niets meer dan d.m.v. je gedachten de door jouw gewenste richting bepalen. Je richt je op datgene wat je wilt (en dus niet wat je niet wilt), zodat je doel helder en duidelijk wordt. Veel topsporters gebruiken visualisatie om zich voor te bereiden op een belangrijke wedstrijd, want naast krachttraining en uithoudingsvermogen hoort ook een mentale training bij de voorbereiding. Richting wordt bepaald waardoor de conditionering en samenwerking tussen lichaam en gedachten sterker en sterker wordt, prestaties worden verhoogd en doelen makkelijker bereikt. Daarom zijn visualisaties onderdeel van de lessen. Bevallen is ook topsport en daar hoort dan ook een optimale voorbereiding bij!

Gun jezelf coaching op maat.

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Gun jezelf coaching op maat.

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Gun jezelf coaching op maat.

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.