Wat is NLP nou precies?

NLP is een praktisch middel om je doelen te bereiken, effectiever te communiceren en je (weer) in je kracht te zetten. Tijdens de lessen leer ik je bewust je aandacht te richten en laat ik je de kracht van taal op je fysiologie ervaren.

Waar staan de letters NLP voor?

Neuro Linguïstisch Programmeren

Neuro:
Het woord neuro is een afgeleide van neuron dat zenuwcel betekent. NLP gaat er vanuit dat innerlijke ervaringen door middel van neurologische, oftewel zintuiglijke, processen worden beleefd. Alles wat je denkt, voelt en ervaart komt volgens de NLP dus voort uit het zenuwstelsel

Linguïstisch:
Linguïstisch betekent taalkundig. Door middel van taal structureer je je ervaringen, oftewel neurologische processen. Uit deze ordening door taal ontstaat een systeem van overtuigingen, ideeën, herinneringen en verwachtingen. Een dergelijk systeem wordt volgens de NLP jouw model van de wereld genoemd.

Programmeren:
In de NLP staat programmeren voor het reorganiseren van je eigen systeem, jouw model van de wereld. Ervaringen die zich hebben vastgezet in dit model kunnen opnieuw worden georganiseerd en gelabeld. Deze nieuw “programmering” kan leiden tot een andere beleving van ervaringen en (daardoor) nieuwe mogelijkheden in de interactie met je omgeving.

Wat betekent NLP voor mij?

Het denken in mogelijkheden, verbindende communicatie, de kracht van taal/woorden op je lichaam en vooral bewustwording. Ik vertel je er graag meer over in een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Gun jezelf coaching op maat.

Maak een afspraak voor een intakegesprek.

Gun jezelf coaching op maat.

Maak een afspraak voor een intakegesprek.

Gun jezelf coaching op maat.

Maak een afspraak voor een intakegesprek.